Hővédő bevonat

2022.04.22. 15:00

A celldömölki cég innovációs díja

Hővédő bevonat kifejlesztéséért egy celli cégnek ítélték oda idén a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala innovációs díját.

Budai Dávid

Skrabák László fejlesztési főmérnök kezében az elismerés dokumentációja

Forrás: Cseh Gábor

Ez volt a 30. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat, amelyre 35 nevezés érkezett, a bizottság 33 pályázatot minősített 2021-ben megvalósult, sikeres innovációnak, közülük kerültek ki a díjazottak: az elismeréseket minden évben több kategóriában ítélik oda. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala innovációs díját ezúttal a celldömölki Műszer Automatika Kft. nyerte el a MANTI vékony rétegű hővédő bevonat termékcsalád kifejlesztéséért és gyártásba vite léért. – Hasonló elismerést vasi cég még nem kapott – mondta Skrabák László fejlesztési főmérnök, akinek vezetésével kilenc éve kezdték meg azt a fejlesztési folyamatot Érden, amely aztán Celldömölkön teljesedett ki. 

– A köszönet elsősorban a tulajdonos Horváth családnak szól, akik támogatták törekvéseinket, de köszönet illeti Hegedűs Csilla, Strausz Győző, Vágó Gergely, Spiller Károly, ifj. Hőgye András, Ihász Cecília, Csépán Attila, Tereczky Adrienn, Góré Botond, Pleiveisz Róbert, Kovács Károly, Ihász Cecília munkáját is, valamint a celldömölki gyáregység összes dolgozóját. Meggyőződésünk, hogy a fenntartható fejlődés nélkülözhetetlen eleme lesz ez a termékcsalád, köszönhe tően annak, hogy igen alacsony az ökológiai lábnyoma. 

A cég eredményeit jól jelzi, hogy csak tavaly 1,9 milliárd forintos többletbevételt értek el, amelyből 1,74 milliárd az exportárbevételből származott. A Magyar Innovációs Nagydíj alapításáról az innovációs szövetség 1991. évi közgyűlése határozott, a díjat azok a Magyarországon bejegyzett társaságok kaphatják, amelyek az átadást megelőző évben kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítménnyel jelentős üzleti hasznot értek el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában