Vádemelés

2022.04.28. 08:32

A felesége nevére is rendelte a kábítószert a Vas megyei férfi a darknetről

Vádat emeltek két vasi férfi ellen, akik közül az egyik a sajátja mellett felesége nevére is rendelt nagy mennyiségben kábítószert az internet drogkereskedelemről elhíresült oldaláról a darknetről. A több mint 1 kilónyi speed-et később kereskedés céljából értékesítette a másik vádlott számára, aki aztán több személynek is eladott belőle.

Vas Megyei Főügyészség

Forrás: Illusztráció: MW/archív

A Vas Megyei Főügyészség közleményben tájékoztatta lapunkat arról, hogy a Vas Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett
kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat két férfival szemben. A vádirat szerint az egyik vádlott 2018 áprilisától 2019 szeptemberéig terjedő időben a darkneten rendelt 11 alkalommal egy Szombathely közeli községben lévő lakcímére a saját, valamint a felesége nevére több mint egy kg speed-et, amelyből kereskedés céljából értékesített a másik vádlottnak 731.000 Ft-ért. A megrendelt kábítószer egy részét a német vámhatóság a frankfurti reptéren csomagellenőrzés során lefoglalta és megsemmisítette. A másik vádlott a társától vásárolt és a darknetről rendelt további összesen több mint fél kg kábítószert több személynek értékesítette. A vádlottak terhére rótt bűncselekmény öt évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntethető. A vádlottak büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Törvényszék fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában