Ünnepi menetrend

2022.04.16. 07:00

A hosszú hétvégén megváltozott menetrend szerint közlekednek a vonatok és a buszok

Forrás: VN-archív

Április 16-án és 17-én az ünnepnapi, 18-án a vasárnapi, 19-én a munkanapi menetrend szerint közlekednek a járatok. A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt április 18-án, hétfőn éjfélig vehetik igénybe. A MÁV közleményében azt írja: a kiemelt, forgalmasabb vonalakon a csúcsidőszakokban közlekedő InterCity vonatokhoz – a lehetőségekhez képest – több kocsit kapcsolnak a helyjegy fogyásától függően, de érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket. 

A tavaszi szünetben is – április 14–19. között – használhatják az általános iskolások Kajla útlevelüket. Minden gyermek, aki ebben az időszakban a jegyvásárlás vagy utazás során felmutatja pecsétgyűjtő sárga Kajla útlevelét és diákigazolványát (vagy diákigazolványt helyettesítő igazolását és személyazonosság igazolására alkalmas okmányát), korlátlan számban díjmentesen utazhat a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV belföldi helyközi járatain. A Volánbusz járatai április 16-án a szabadnapon, 17-én, húsvét vasárnapján a munkaszüneti napon, 18-án, húsvéthétfőn a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint indulnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában