Az ítélet jogerős

2022.04.04. 16:22

A következő években börtönben lesz az a moldáv féri, aki 159 illegális menekültet vitt át térségünkben Ausztriába

3,5 év börtönbüntetésre ítélt egy 34 éves moldáv férfit a kismartoni bíróság. A vád szerint az elmúlt időszakban 159 menekültet vitt át a magyar-osztrák határon. Az ítélet jogerős.

vaol.hu

A kismartoni bíróság épülete

Forrás: burgenla.orf.at

A vádirat szerint a férfi az osztrák-magyar határig járművel hozta el a menekülteket, majd annak közelében kiszállította őket. Az utolsó métereket pedig gyalog tették meg. 

 

Volt olyan is, amikor a gyanúsított nem szállítóként, hanem figyelőautósként vett részt a műveletben.

 

A 34 éves férfi anyagi okok miatt csatlakozott a bűnszervezethez. Fő indoka az volt, hogy egy kiskorú gyermekről kell gondoskodnia. Így akart pénzt keresni. A megbízói minden egyes személy után 50 eurót fizette volna. Eddig azonban 3000 eurót kapott, a többit később vette volna át. A gyanúsított idővel szeretett volna kiszállni, ez azonban nem sikerült. Őt és családját is megfenyegették – írja a burgenland.orf.at

 

A moldáv férfit 2021 novemberében fogták el Locsmánd (Lutzmannsburg) közelében. Ekkor a gyalogos módszerrel 3 egyiptomi és 7 szír személyt próbált meg átvinni a határon. 

 

A nyomozás során a mobiltelefon adatokat elemezve kiderült, hogy korábban 149 menekült átcsempészésében vett részt. 

 

- Nagyon sajnálom, amit tettem – hangsúlyozta a tárgyaláson a gyanúsított. 

 

Az esküdtszék a férfit bűnösnek mondta ki, és három és fél év feltétel nélküli börtönbüntetést szabott ki rá. Birgit Falb bíró szerint az átfogó beismerő vallomást és a korábban rendezett életmódot enyhítő körülményként vették figyelembe.

 

Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában