Nemzetközi verseny

2022.04.23. 10:00

A legerősebb tűzoltókat várják Szombathelyre

Az idén június 17-én rendezik meg az ország legerősebb tűzoltója nemzetközi tűzoltóversenyt. A viadalnak ezúttal a megyeszékhely ad otthont.

Vas Népe

A tavalyi megmérettetést Bükfürdőn tartották

Forrás: Unger Tamás

 Május 25-éig jelentkezhetnek hivatásos, önkormányzati, létesítményi és önkéntes tűzoltók férfi és női kategóriában. A TFA (Toughest Firefighter Alive) indulói negyedszer mérik össze erejüket Vas megyében, ám az idén új helyszínen, Szombathely főterén állnak rajthoz. A feladatok egy részét az úgynevezett Firefighter Combat Challenge teszi ki, amelynek során egy speciális akadálypályán légzőkészülékben kell időre végigmenniük a jelentkezőknek.

 

 Ehhez társulnak a második pályán azok az igazi erőfeladatok, amelyek során nagy súlyokkal kell a legkülönbözőbb helyzetekben megküzdeniük a tűzoltóknak. A két pálya együttes teljesítése és eredménye alapján alakul ki a végleges sorrend, írja honlapján a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Legfeljebb százan indulhatnak (nyolcvan hazai-húsz nemzetközi arányban), ezért a nevezéseket a jelentkezési határidő végéig beérkezésük sorrendjében külön a hazai és külön a nemzetközi vonatkozásban fogadják. 

 

A versenyt idén is kísérőprogramokkal teszik színesebbé a szervezők. Szakmai bemutatókkal, családi és gyermekprogramokkal, valamint ingyenes meglepetéskoncertekkel is várják a rendezvényre látogatókat. A részletekről folyamatosan beszámolnak majd honlapjukon, valamint a TFA Facebook-oldalán. Az űrlap kitöltésével a nevezési határidő május 25. 16 óra. A nevezés elfogadásáról külön e-mailben tájékoztatnak, miután a határidő lezárult. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában