Elismerés

2022.04.12. 08:00

A levéltáros szakma is díjazta a kiállítást

Országos harmadik helyezést nyert el a 2021-ben megvalósított és nagy közönségsikert arató „Túlélni a tragédiát; A trianoni békediktátum következményei Vas vármegyében” című tárlat

Gyöngyössy Péter

Dr. Melega Miklós az elismeréssel

. A Magyar Levéltárosok Egyesülete minden év elején értékeli az ország levéltárainak az előző esztendőben megvalósított tudományos-közművelődési munkáját. A megmérettetésen levéltári kiadványok, az interneten elérhető adatbázisok és kiállítások versengenek. Ez utóbbi kategóriában a Magyar Nemzeti Levéltár Vas Megyei Levéltára a szakmai zsűri döntése alapján harmadik helyezést nyert el, a 2021-ben megvalósított és nagy közönségsikert arató „Túlélni a tragédiát; A trianoni békediktátum következményei Vas vármegyében” című tárlattal – tudtuk meg dr. Melega Miklós igazgatótól. 

 

Mint arról lapunk is beszámolt, a kiállítás a bemutatás számos eszközét felvonultatta: megjelenítették a Versailles-ban található Trianon-palota belső terét, illetve a békediktátum aláírásának pillanatát. De sok látogató számára emlékezetes az a földre terített hatalmas megyetérkép, ami az elcsatolt részeket is bemutatta. Növelte a tárlat értékét, hogy intézmények, civil szervezetek, történész-kutatók és magángyűjtők összefogásával valósult meg – tájékoztatott dr. Melega Miklós. A rangos szakmai elismerés ünnepélyes díjátadóját Budapest Főváros Levéltárában tartották. A díjnyertes kiállítást a tervek szerint újra megtekintheti majd a helyi közönség 2022 júniusában a Herényiek Házában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában