Esténként is lehet használni a pályát

2022.04.22. 18:00

A répcelaki KRESZ-park újratöltve: már van világítás

Hosszú évek óta ment az ötletelés a répcelaki városvezetésnél, hogy mit kezdjenek a korábbi KRESZ-park kihasználatlan területével. Végül tavaly januárban úgy döntöttek, hogy marad az eredeti funkciója. Hamarosan neki is láttak a felújításnak, ám apróbb csinosítgatások még a mai napig történnek a pálya környékén – legutóbb éjszakai világítást helyeztek el, hogy a park sötétedés után is használható legyen.

Polgár Patrícia

A legújabb fejlemény a világítás

Forrás: VN/Winkler Krisztina

 Egy éve írtunk arról, hogy a répcelaki önkormányzat harminc év után úgy döntött: ahelyett, hogy más célra használná fel a területet, felújítja az addig kihasználatlanul álló KRESZ-parkot. Az elhanyagolt terültből néhány hónap leforgása alatt csinos kis parkot hoztak létre. Újra kikerültek a közlekedési táblák, a padok is a pálya mellé, felfestették az útburkolati jeleket és a gyalogátkelőhelyeket. Néhány helyen az aszfalt is rekonstrukcióra szorult – nem csoda, az elmúlt harminc év megtette a hatását. 

Az országfásítási programnak hála nemrégiben fákat is ültethettek a területre, ami így a családosok számára remek hellyé vált a szabadidő eltöltésére. A gyerekek játszva tanulhatják meg a közlekedési szabályok helyes alkalmazását. Szintén a közelmúltban térkőburkolatos járda épült a Honvéd utca felől. A múlt héten pedig napelemes, LED-es világítással látták el a parkot, hogy az sötétedés után is használható legyen. Szabó József polgármester egy évvel ezelőtt megfogalmazott elképzelése megvalósult: az alsó tagozatos gyermekek oktatásába bekerült a KRESZ gyakorlása, de a szülők az iskolától függetlenül is szívesen viszik oda gyermekeiket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában