Pollen

2022.04.23. 13:00

Allergia: a nyír okozza most a legtöbb tünetet

A csapadékos időjárásnak köszönhetően átmenetileg csökkent az allergén növények pollenszórása, de a következő napokban újra erősödhetnek a tünetek.

VN

A következő napokban ismét erősödik a pollenterhelés, az arra érzékenyek készíthetik a zsebkendőket

Forrás: Unger Tamás

A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint a nyír, valamint a platán pollenszórása jellemzően a közepes tartományban alakul, helyenként elérheti a magas szintet. A fűz, a kőris, valamint még a ciprus- és tiszafafélék, illetve a kevésbé jelentős allergénnek számító gyertyán virágporának mennyisége jellemzően közepes. A nyár, a juhar, a tölgy, illetve még a kevésbé jelentős allergének közé tartozó bükk pollenkoncentrációja jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakulhat, az égeré, a szilé és a mogyoróé legfeljebb alacsony szintet érhet el. Alacsony koncentrációban megjelent a dió pollenje is. Az előrejelzések szerint a következő napokban újra erősödik a pollenterhelés: a nyír mennyisége várhatóan eléri a magas szintet a levegőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában