Kompromittáló felvételek

2022.04.20. 13:16

Az ördög ügyvédje - Zsarolás miatt hat ember ellen nyújtott be vádiratot az ügyészség

kisalfold.hu

Borkai Zsolt

Forrás: MW-archív

Mint ismert, 2019 októberében, a magát Az ördög ügyvédjének nevező blogger először fotókat, majd egy videót tett közzé arról, hogy Borkai Zsolt, Győr akkori polgármestere egy jachton fiatal nőkkel szórakozott több másik férfi társaságában, majd azok jelenlétében közösült is az egyikükkel. Ez a felvétel volt az, ami végül a lemondásához vezetett. Az is nyilvánosságra került, hogy a volt polgármestert és barátait, a felvételekkel megzsarolták azt megelőzően, hogy azok nyilvánosságra kerültek. Ezzel kapcsolatban Rákosfalvy Zoltán tett feljelentést a rendőrségen - írja a kisalfold.hu.

A Fővárosi Főügyészség az „ördög ügyvédje”-ként ismert ügyhöz kapcsolódó zsarolási ügyben összesen most 6 személlyel szemben nyújtott be vádiratot a bíróságra. Az ügy 6 vádlottja – 3 férfi és 3 nő – egymással rokoni, illetve baráti kapcsolatban áll - közölte Dr. Ibolya Tibor fővárosi főügyész.

100 ezer forint a felvételekért

A vádirat szerint az ügy egyik nő vádlottja 2018 májusában, egy horvátországi tengeri hajóúton, az utazáson részt vevő több személyről szexuális tartalmú fénykép- és videófelvételeket készített.  A kompromittáló felvételek készítésére a nőt két vádlott-társa (a barátnője és annak férje) kérte fel, amiért cserébe 100.000 forintot ígértek neki. A felvételek készítését kérő két vádlott célja az volt, hogy az egyik sértettet majd a felvételek nyilvánosságra hozatalával zsarolják. A kompromittáló felvételeket készítő nő a felvételeket továbbította a két vádlottnak.

Rokoni szálak

Ezt követően a felvételek a házaspártól a rokonaikhoz, az ügy másik két vádlottjához - akik szintén házastársak - kerültek. Mindkét házaspár személyes okokból haragos viszonyban állt az ügy egyik sértettjével, ezért a róla készült kompromittáló felvételeket jogellenesen fel akarták használni. A vádlottak közül ekkor hárman vettek részt - felbujtóként, illetve bűnsegédként - a zsarolásban (a negyedik később külön próbálkozott a sértett zsarolásával). Ehhez ügyvédi segítséget is próbáltak igénybe venni, azonban nem találtak olyat, aki képviselte volna őket a jogellenes fellépésben, ezért végül az egyikük egy barátját - aki az ügy hatodik vádlottja - kérte meg, hogy zsarolja meg a sértettet.

Az írás folytatása ITT érhető el >>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában