A minisztérium álláspontja

2022.04.01. 16:22

Belügyminisztérium: Nemény András – finoman fogalmazva – csúsztat!

vaol.hu

Forrás: VN-archív

Mint arról korábban beszámoltunk, a közgyűlés utáni sajtótájékoztatón Nemény András polgármester arról tájékoztatott: tegnap délután kapta meg Pogácsás Tibor államtitkár levelét, amiben arról írt: nincs meg a pénzügyi fedezet a régi városi strand visszavásárlására és a parkoló építésére. Írt arról is: van lehetőség arra, hogy év végéig ez az összeg rendelkezésre álljon.

 

Szombathely polgármestere szerint az államtitkár levele azt bizonyítja: Hende Csaba hazudott, valójában nincs meg a forrás a régi városi strand visszavásárlására és az országgyűlési képviselő nem teljesítette ígéretét. 

 

Pogácsás Tibort telefonon értük el.  Úgy reagált, hogy  jelen pillanatban az önkormányzat nem teljesítette a feltételeket, addig nem tudnak forrást biztosítani. Mintha szándékosan akadályoznák ezt a programot, amit Hende Csaba országgyűlési képviselő megígért, holott ezt a kormány teljes szélességben támogatja. 
 

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a Belügyminisztériumot is, amely az alábbi írásbeli álláspontot juttatta el szerkesztőségünknek: 

 

"Az Ön által leírtak alapján polgármester úr – finoman fogalmazva – csúsztat. Dr. Nemény András 2022. február 18. keltezésű levelében – miután megköszönte a Kormány a városnak korábban biztosított 905 millió forint támogatását – egy parkoló építéséhez kérte a tárca segítségét, azonban nem jelölte meg a támogatási igény összegét. A tárca államtitkára 2022. március 31. keltezésű válaszlevelében mindössze erre a nem lényegtelen hiányosságra hívta fel a polgármester úr figyelmét, leszögezve, hogy „A Kormány elé kizárólag a támogatási igény pontos összegével meghatározott igények terjeszthetőek.” A Belügyminisztérium várja polgármester úr kiegészítést tartalmazó levelét. "
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában