Közgyűlés után

2022.04.29. 17:46

Bojkottálják a fideszes képviselők a szombathelyi tévét és az önkormányzati újságot

A15 milliárd forintos támogatási kérelem és a médiaközpont bojkottja is témát adott pénteken a frakciók közgyűlést követő sajtótájkoztatóján a városházán.

Vas Népe

Illés Károly frakcióvezető (Fidesz-KDNP) arra hívta fel a figyelmet: régi városi strand ügyében csak időt húz városvezetés

Forrás: Cseh Gábor

– Úgy néz ki, a város részéről pontot tudtunk tenni a régi városi strand ügyében – hangsúlyozta dr. Horváth Attila alpolgármester (ÉSZ). Illés Károly frakcióvezető (Fidesz-KDNP) viszont arra hívta fel a figyelmet: az előterjesztést pár napja, az adásvételi szerződést a közgyűlésen kapták meg. A halasztott fizetési határidővel - pedig szerinte csak időt húz - városvezetés.
Koczka Tibor képviselő (Pro Savaria) úgy nyilatkozott, az előrelépés érdekében megszavazta a javaslatot.
 A belvárosi utak, járdák, hidak felújtására és parkolók építésére 15 milliárd forintot kér az önkormányzat a kormánytól. Dr. Horváth Attila emlékeztetett: saját forrásból sohasem tudott komolyabb útfelújítást megvalósítani az önkormányzat, ezért kérnek központi forrást. Illés Károly az előterjesztés kapcsán úgy fogalmazott: – Olyan, mintha a polgármester egy „béna kacsa” lenne, aki nem tudja, mit csináljon, ezért megkérdezi a közgyűlést, kérjen-e 15 milliárdot. Persze, hogy kérjen! – mondta.
Lemondásra szólította fel a médiaközpont ügyvezetőjét és a Savaria Fórum főszerkesztőjét is Illés Károly és Lendvai Ferenc. Szerintük a kampányban  propagandalapként működött a lap. Ezért azt és a városi tévét bojkottálják, ott nem jelennek meg, amíg nem lesz új vezetés.
Németh Ákos tanácsnok (ÉSZ) arról beszélt, sikeres volt a lomtalanítás a Károly Róbert utcában, ahol annak új módszerét utcatakarítással kötötték össze.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában