Lelki felkészülés

2022.04.11. 12:00

Családok keresztútja Kemestaródfán

Kemestaródfa Babakocsit toló édesanyák, kicsiket kézen fogó édesapák, ifjak és nagyszülők együtt járták végig a Miród-forráshoz vezető keresztutat Fekete Szabolcs Benedek plébános, kinevezett segédpüspök vezetésével.

EB

20220410 Családos keresztutat tartottak Kemestaródfán, Kemestaródfa, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: © Cseh Gábor

A hűvös és a szemerkélő eső ellenére mintegy százan gyűltek össze a kemestaródfai Sarlós Boldogasszony-templom előtt vasárnap délután. Eredetileg két évvel korábbra tervezték, de a koronavírus-járvány miatt mostanra sikerült megszervezni a keresztutat. A Szombathelyi Egyházmegye minden részéről érkeztek családok. Fekete Szabolcs Benedek plébános, kinevezett segédpüspök elmondta, ez egy jó alkalom arra, hogy ne csak testben, lélekben is felkészüljünk a Húsvét ünnepére, amelyben ugyan ott van a szenvedés és a halál, de ott van a feltámadás és az öröm is. Mint fogalmazott, azt ünnepeljük, hogy a jó erősebbnek bizonyul a rossznál. Ebben napjainkban is hinni kell.  

 

Fekete Szabolcs Benedek három évig volt a település plébánosa, a Miród-forrás mindig is a szívügye volt. Úgy tartja: ha valaki csak egymagában vagy családjával eljön ide, már feltöltődik. A kereszt viszi le az erre járót a forráshoz, ki a természetbe.

 

Takó Gábor polgármester emlékeztetett: idén lesz a forrás felszentelésének 20. évfordulója. A jubileum alkalmából nyáron egy nagyobb rendezvényt tartanak majd, és addigra a hely is új ruhát ölt. A bontási munkálatok már megtörténtek, az építkezés a hónap végén kezdődik.

 

A családok gitár- és énekszóval vágtak neki a 750 méter hosszú útnak. S mire a kereszt a magasba emelkedett, kisütött a nap. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában