Bővült a vadmentő állomás

2022.04.17. 11:00

Denevérlakba költözteti Bécs a bajba jutott bőregereket

Az osztrák főváros szívén viseli a bajba jutott vadállatok sorsát. Bécs már évek óta üzemeltetett vadmentő állomása most új részleggel bővült. A hetven négyzetméteres denevérlakban több helyiség is a bőregerek rendelkezésére áll, ahol ápolják és nevelik őket, rövid- vagy hosszútávon gondoskodnak róluk. A cél, hogy minél előbb visszatérhessenek természetes élőhelyükre Bécs valamelyik zöldövezetében.

vaol.hu

Forrás: Bohmann / PID

Bécs zöldjei, a Práter hosszan elnyúló parkja, a Bécsi erdő, a Duna-sziget pihenőövezete és a folyómenti ligetes területek nemcsak a városlakók számára kínálnak vonzó kikapcsolódási lehetőséget. Az osztrák főváros zöldövezetei a vadvilág közkedvelt élettereként is szolgálnak. Különösen tavasszal lehet egy-egy séta során állati társaságra számítani: itt-ott felbukkanhat egy mókus, egy mezei nyúl a kicsinyeivel, egy őzgida, de akár egy rókával vagy vaddisznóval is összefuthatunk. Ezek a találkozások többnyire mindkét fél számára veszélytelenek, de érdemes tudni, hogy mi a teendő, ha sebesült vagy bajba jutott állattal találkozik az ember. Bécs Város vadállatokért felelős ügyosztálya, a Wildtierservice vadmentő állomása látja el a sérült és elhagyatott kicsinyeket.

Jürgen Czernohorszky, Bécs állatvédelemért felelős tanácsnoka bemutatja az újonnan átadott denevérlakot
Forrás: Bohmann / PID

Mivel denevérből is sokféle akad a város területén, ezért most új részleggel bővítették az állomás szolgáltatásait. Így ha egy városlakó sérült bőregérre bukkan, vagy talál egy elhagyatott fészket, akkor biztos lehet benne, hogy a vadmentő állomáson gondoskodnak majd a bajba jutott állatról. A modern és jól felszerelt denevérlakban több helyiséget is kialakítottak az állatok számára, ahol ápolják és nevelik őket, rövid- vagy hosszútávon gondoskodnak róluk. A hetven négyzetméteren kialakított denevérrészlegen belül rendkívül fontos szerepet kap a harminc négyzetméteres reptető, ahol a kicsinyek a szárnyaikat próbálgathatják, a gyógyult állatok pedig újra kitanulhatják a repülés fortélyát. A denevérlak üzelemtetőinek célja, hogy a vadállatok minél előbb visszatérhessenek természetes élőhelyükre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában