Helyi közélet

2022.04.06. 11:00

Egyre szépül a kőszegi Kiss János lakótelep

Kőszegen a Rohonci utca–Űrhajósok utcája közötti szakaszon megújult az útburkolat, a parkolóállások térkő burkolatot kaptak, és új gyalogátkelőhely teszi komfortosabbá az ott élők mindennapjait.

VN

Ágh Péter, Básthy Béla és Sas Norbert a Kiss János lakótelepen

Forrás: Ohr Tibor

 A lakótelep belső tömbjében, a Rohonci utca–Űrhajósok utcája közötti szakaszon, az úgynevezett S-kanyarban 270 méter hosszan újulhatott meg az útburkolat. A korábbi gyeprácsos parkolók – összesen 37 – pedig térkő burkolatot kapott. (Korábban 26 új parkoló készült el a területen – ezeket az útkanyarulatot követve alakították ki.) Fákat is ültettek, ezáltal még zöldebb lesz a terület. A beruházás 84,6 millió forintból valósulhatott meg a mintegy hárommilliárdos kőszegi út- és parkolófelújítási program részeként.

 

 Amint azt Básthy Béla, Kőszeg polgármestere elmondta, régi elmaradást pótoltak. A lakótelepen élők nagyon hiányoltak egy olyan átkelési lehetőséget, amely átvezet a Balog-iskola oldalsó bejáratához, és közelebb van a Rohonci utca 40.- től kezdődő házaihoz, mint a Coop-élelmiszerboltnál lévő zebra. Így jelentősen lerövidül a gyalogos út az iskolához és az óvodához. Az új, akadálymentes gyalogátkelőhely a Magyar Közút Nonprofit Zrt. együttműködésével és a Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. kivitelezésében készült el. 

 

A polgármester arról is beszélt, hogy a Kiss János lakótelepen összességében jelentős változás történik. A társasházak megközelítését szolgáló utak és a parkolók fejlesztési volumene messze meghaladja a 300 millió forintot, és több helyen folyamatban vannak felújítások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában