Női labdarúgás

2022.04.27. 19:56

Ezüstérmes lett a Haladás-Viktória FC - fotók

Kikapott az ETO-tól a Magyar Kupa döntőjében, így ezüstérmet szerzett a Haladás-Viktória FC női labdarúgócsapata.

Pum András

Forrás: Unger Tamás

Haladás-Viktória FC–ETO FC Győr 0-1 (0-0). Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 400 néző, női labdarúgás, Magyar Kupa-döntő, vezette: Sipos.
Haladás-Viktória FC:  Bíró – Németh A., Balogh, Gődér, Novák – Feketevízi (Németh M., 76.), Urbán, Sweatman, Vladulescu (Nagy D., 87.) – Herczeg (Koprena, 54.), Szil (Nagy V., 64.). Edző: Székely Tibor.
ETO FC Győr: Samson Savanya, Kovács L., Vida, Nagy F. (Fél P., 92.) – Öreg (Korsun, 65.) Rácz, Luijks, Németh L. (Fél A., 92.) – Süle, Cameron.  Edző: Dörnyei Balázs.
44. perc: Cameron 14 méterről leadott, bal felső sarokba tartó lövését ütötte bravúrral szögletre Bíró.
50. perc: Herczeg jobb oldali szögletébe Savanya kézzel ütött bele – tizenegyes! A büntetőt Herczeg félmagasan a jobb sarok felé rúgta, de Samson szögletre tolta a labdát.
55. perc: Egy kipattanó labdát Nagy Fanni nyolc méterről, nagy helyzetből a léc fölé emelt.
60. perc: Bal oldali szögletet követően Nagy Fanni tíz méterről, középről a jobb sarokba tekert (0-1).
91. perc: Győri kontra után Cameron 12 méteres lövését védte bravúrral Bíró.
 

Borongós, esőtől áztatott, mégis nagy napra ébredtek a Haladás-Viktória FC játékosai: a lányok az MTK stadionjában az ETO FC Győrrel vívtak Magyar Kupa-döntőt. A mérkőzés előtt a bajnokság második helyén álló, bővebb kerettel rendelkező kisalföldiek tűntek valamivel esélyesebbnek. A múlt viszont a szombathelyiek mellett szólt: a vasiak háromszoros kupagyőztesként várhatták a döntőt, míg a győriek korábban egyszer sem hódították el a trófeát. A meccs kérdése tehát az (is) volt: negyedszer a Viktória, vagy először a Győr?


Szakadó esőben kezdődött a két nyugat-dunántúli zöld-fehér csapat összecsapása. Egyik csapat sem tudott jelentős fölényt kiharcolni, valamivel többet birtokolták a labdát a győriek, irányították a játékot.  Helyzetet azonban nem sikerült kialakítaniuk. Mezőnyben gyűrték egymást a felek, a szombathelyiek jól megszervezték védekezésüket és ha tehették – elsősorban a román válogatott Vladulescu révén – villámgyors kontrákat vezettek. A kisalföldiek fokozatosan egyre nagyobb fölényt harcoltak ki, de Bíró magabiztosan húzta le  kapu elé ívelt beadásokat. A szünet előtt pedig nagy vetődéssel védte a jamaikai Cameron lövését. Ez volt az első félidő egyetlen számottevő helyzete.

Szünet után hamar megszerezhette volna a vezetést a szombathelyi csapat, de Herczeg Andrea büntetőjét az ukrán válogatott Samson hárította. A másik oldalon Nagy  Fanni emelése suhant el a léc felett – megélénkült a mérkőzés. Aztán Nagy Fanni pár perccel később már nem hibázott, megszerezte csapata számára a vezetést. A vasiak mestere, Székely Tibor hamarosan kettőt is cserélt, mindkét csatárát levitte, helyettük két friss erő, Nagy Vanessza és Jelena Koprena állt be. Rohamozot a szombathelyi együttes, miközben a győriek elsősorban a roppant veszélyes Cameront játszották meg kontráikból. Aztán az utolsó percekre sérülés miatt a vasiak elveszítették gólveszélyes támadójukat, Vladulescut – ám továbbra is elkeseredetten rohamoztak a szombathelyi zöld-fehérek. A győriek viszont a kinyíló védelem mellett veszélyesen kontráztak.


A Haladás-Viktória becsülettel helytállt, nagyot küzdöttek a szombathelyi lányok – és 0-0-nál tizenegyest is hibáztak. Izgalmas mérkőzésen mindezzel együtt nem érdemtelen az ETO FC Győr győzelme.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában