Cserélik a nyílászárókat

2022.04.21. 07:00

Felújítják a szombathelyi horvát iskola tornacsarnokát

Már zajlanak a munkák a Mate Meršic Miloradic Horvát Óvoda és Általános Iskola tornacsarnokában. A létesítmény nettó 63 millió forintból szépülhet meg a következő hónapokban.

Tömböly Ágnes

Várhatóan június végére fejeződik be a beruházás

Forrás: Cseh Gábor

A horvát általános iskola B épületében lévő sportlétesítmény felújítására vonatkozó műszaki tervek 2019 szeptemberében készültek el. Ezután a Magyar Röplabda Szövetség a sportfejlesztési programban jóváhagyta a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola NKft. tárgyieszköz-beruházásra, felújításra benyújtott pályázatát, de 2021-ig azt nem sikerült feltölteni tao-támogatásokkal, erre csak 2021 tavaszán került sor – ezt Kovács Cecília ügyvezető igazgatótól tudtuk meg.

 A cégvezető hozzátette: a finanszírozás fedezetét tao-felajánlás és önkormányzati támogatás fedezi. A közbeszerzési eljárás nyertes pályázójával a kivitelezési szerződést március 22- én írták alá, a munkaterület átadása már megtörtént. Az ügyvezető reményei szerint a beruházás június végéig befejeződhet. 

Megtudtuk azt is, hogy a tornacsarnok kapacitásának jelentős részét a sportiskola röplabda-szakosztályának sportolói kötik le. A tetőszerkezet, a nyílászárók, az öltözők és a szociális helyiségek, valamint a padozat felújítása után pedig komfortosabb környezetben edzhetnek az intézmény sportolói. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában