Pályázatok

2022.04.13. 07:00

Fiatalokkal a biztonságos internetért - Átadták a díjakat, tárlat is nyílt az MMIK-ban

A bűnmegelőzés napján, április 12-én a Magyar Művészeti Innovációs Központban (MMIK) tartották meg a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési alosztálya Behálózva, avagy az internet veszélyei című versíró és plakátkészítő pályázatának eredményhirdetését.

Hartyányi Gabriella

Átadták a díjakat, tárlat is nyílt az MMIK-ban

Forrás: Szendi Péter

A biztonságos internet napjához kapcsolódóan februárban hirdették meg a pályázatot az internet veszélyei témában általános és középiskolásoknak. A beérkezett pályamunkákat nemcsak szakmai szemmel vizsgálták, hanem a művészi kivitelezésre is figyeltek, ebben volt a szakemberek segítségére Ferkovics József festőművész. 

 

A díjakat tegnap Némethné dr. Zsigó Zita rendőr alezredes, a bűnmegelőzési alosztály vezetője adta át. Mint mondta, sikeres pályázat volt, összesen 151 pályamű érkezett: 94 plakát és 57 vers. Voltak, akik csoportba szerveződve pályáztak, akadt egy pályázó osztályközösség is. Összesen 226 általános és középiskolás gondolkodott velünk az internet veszélyeiről, pályamunkák érkeztek az ország több pontjáról, de még a határon túlról is. 

 

A pályázat célja az volt, hogy a fiatalok a pályaművek elkészítése során élményszerűen mélyítsék el a biztonságos internethasználattal kapcsolatos ismereteiket. A díjazott pályamunkákból rendezett kiállítás április 26-áig tart nyitva az MMIK-ban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában