Igazi kincs, ami kézműves

2022.04.09. 13:00

Hazavihetjük a környék ízeit - Megnyílt a termelői piac: ízek, vizek, színek a bükfürdői kínálatban

Nyolcadik szezonját kezdte tegnap a bükfürdői termelői piac. A Termál körúti parkban mostantól október 28-ig péntekenként több mint húsz árus várja a vendégeket

Tóth Kata

Hamisítatlan piaci hangulatban: a Marching Jazz Band a megnyitón

Forrás: Unger Tamás

Tegnap házi szörpöt, húskészítményeket, savanyúságot, mézet, rétest és termelői borokat is kóstolhattak a látogatók. A kézművesek szemet gyönyörködtető tárgyaiból pedig muszáj volt hazavinni vásárfiát. A folytatásban színes programokkal és hosszan, a szezonon is túlívelően is várják vendégeiket, mondta a piacnyitón dr. Németh Sándor polgármester. Megjegyezte még: manapság felértékelődnek a termelői áruk, amelyek esetükben a város negyven kilométeres körzetéből érkeznek a piacra. 

 

Tóth Tamás, a Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület (BBKTE) elnöke arról beszélt, a helyszínváltozások után végleges területére költözött a piac. – Nagy öröm, hogy minden termelő, aki az elmúlt nehéz két évet átélte, itt van velünk – mondta. A művelődési központ és a helyi turisztikai egyesület az idén a hatvanéves gyógyfürdővel szorosan együttműködve szervezte programjait. Ízek, vizek, színek vonatkozásában Koós Melinda, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója szólt. Mostantól minden pénteken a helyi termelők kóstoltathatnak és bemutathatják áruikat a fürdőn belül. A gyógyfürdő alapja a jó minőségű gyógyvíz, a színek pedig a gazdag programkínálatra utalnak. Lakatár Gábor, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott igazgatóhelyettese egy májusi programról számolt be. 

 

Elmozdítják a megyeszékhelyről a Vas Megyei Tűzoltó Találkozót: május 28-án, szombaton legalább 500 tűzoltó és 50 tűzoltóautó érkezik Bükre. A büki gyermeknapot is színesítik egyben kistűzoltó-avatással, bemutatóikkal, kvízekkel, versenyekkel. Aznapra véradást is terveznek. A termelői piac április végéig péntekenként 15-től 18 óráig, májustól szeptember közepéig 16 és 20 óra között várja vásárlóit. Gyógy-Bor-Tér-Zene koncertek kezdődtek a piacnyitó után. A Marching Jazz Band után a helyi Ablánc Néptánccsoport állt színpadra. Kora este a M.É.Z. ír–skót népzenét játszó formációnak tapsolhatott a közönség

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában