Keresve sem találunk hasonló ajánlatot

2022.04.01. 17:30

Hencz Kornél bevásárolt önkormányzati ingatlanokból Celldömölkön

Fehér László polgármester megerősítette információinkat: Hencz Kornél alpolgármester, a baloldali összefogás jelöltje, Márki-Zay embere két önkormányzati ingatlant is megvásárolt a közelmúltban.

Vas Népe

Márky-Zay Péter és Hencz Kornél az ellenzék sárvári fórumán

Forrás: Cseh Gábor

Mint ismeretes, a 2021. június 4-én született polgármesteri határozat szerint az önkormányzat három, tulajdonában lévő ingatlan értékesítéséről döntött, ingatlanforgalmi értékbecslés alapján. Ezek közül kettő a Sági, egy pedig a Kossuth utcában található. A drot.info megírta: Márki-Zay vasi embere, Hencz Kornél, Celldömölk alpolgármestere két önkormányzati lakás megszerzésével növelte vagyonát. A tulajdoni lapokra szeptember 9-én jegyezték be a nevét.

 

 Lapunk a Celldömölki Közös Önkormányzati Hivatalhoz fordult: egyrészt arra voltunk kíváncsiak, igaz-e, hogy az alpolgármester vásárolt az ingatlanok közül, és megkérdeztük azt is, mennyiben befolyásolja ez a döntés a bérlakásrendszer elérhetőségét a városban. Fehér László polgármester közölte: A pandémia ideje alatt az önkormányzat nehéz helyzetbe került, mert jelentős adóbevételtől esett el, ugyanakkor a kiadások (bérek, járulékok, dologi kiadások) továbbra is megmaradtak, a segélyt igénylők száma pedig nőtt. 

 

– Ezért a képviselők véleményét kikérve úgy döntöttem, az önkormányzat a kialakult helyzet ellenére előre megy, nem hátra. Az elbocsátások, megszorítások, feladatcsökkentések helyett azon bérlakások értékesítése mellett döntöttem, amelyek felújítása további kiadást jelentett volna a nehéz helyzetben lévő önkormányzat számára – fogalmazott. 

 

Hozzátette: a pandémia ideje alatt több ingatlant is értékesítettek, melyekből kettőt Hencz Kornél vásárolt meg. Az ingatlanok értékesítésére ingatlanforgalmi értékbecslés által meghatározott forgalmi ár alapján került sor, bár a 25 millió forintot el nem érő vagyon esetében ezt a törvény nem teszi kötelezővé.

 

 Fehér László közölte, a városban még így is több mint 270 önkormányzati bérlakás van, amelyeket az önkormányzat azok megüresedése esetén pályázati úton vagy kifejezetten nehéz helyzetben lévők részére ennek mellőzésével utal ki. Az elmúlt egy évben több család jutott így bérlakáshoz. 

 

Hencz Kornél tehát bevásárolt ingatlanból: a Sági utcai 47 négyzetméteres lakáshoz 9,6 millió forintért, a Kossuth utcai 58 négyzetméteres ingatlanhoz pedig 7,3 millió forintért jutott hozzá. Az egyik nagy ingatlaneladási portálon keresve sem találtunk hasonló ajánlatot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában