Sok résztvevő volt

2022.04.05. 11:00

Ifjúsági zarándoklat a vasi szentek nyomában

Ifjúsági zarándoklatot szervezett a Szombathelyi Egyházmegye. A résztvevők Boldog Batthyány-Strattmann László és Boldog Brenner János nyomában jártak, érintve a szomszédos Ausztriát is.

Tóth Judit

Sok fiatal vett részt a zarándoklaton

Forrás: VN/Szombathelyi Egyházmegye

A szombathelyi és a győri egyházmegye fiataljai kétnapos zarándokúton vettek részt dr. Székely János megyés püspök vezetésével. Felkeresték azokat a helyszíneket, amelyek Boldog Batthyány-Strattmann László és Boldog Brenner János életében meghatározó szerepet játszottak, és közben olyan kérdésekre keresték a választ, hogy miért volt sugárzó és örömteli a két boldoggá avatott személy élete. 

 

Dr. Székely János megyés püspök a szombathelyi induláskor ezt mondta a fiataloknak: – Istennek terve van veletek. Ezt kell az életben megtalálni és beteljesíteni. A fiatalok kísérőikkel együtt ellátogattak Jákra, ahol megtekintették a felújított Szent György-templomot és szentség imádáson vettek részt. Útjuk onnan Szentpéterfára vezetett, ahol egy éjszakát töltöttek. Ezután a szomszédos Ausztriában, Güssingben – magyarul Németújváron – Batthyány-Strattmann László sírját keresték fel. Az út Szentgotthárdon és környékén zárult, ott Brenner János rábakethelyi káplán életének és halálának helyszíneit járták be a zarándokcsoport tagjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában