A jó idővel érkeznek a látogatók is

2022.04.06. 16:00

Indul a kirándulószezon Döröskén - Habár kicsi falu, de sok a látnivalója

Elindult a kirándulószezon a kis vasi faluban, a hétvégén a szomszédos Győr-Moson-Sopron megye százfős csoportja lepte el a települést.

Tóth Judit

Kolozár György mutatta be a kirándulóknak a mérlegeket

Forrás: Szendi Péter

– A szezon első nagy kiránduló csoportja Fertőszentmiklósról érkezett hozzánk – mondta Dománé Tóth Erika, Döröske polgármestere, aki rendkívül jó házigazda, hiszen személyesen fogadta a diákokból és tanárokból álló társaságot. A csoport megnézte a település híres, kétszázötven darabból álló mérleggyűjteményét, amely az 1700-as évektől kezdődően napjainkig tartalmaz mindenféle méretben készült konyhai, patikai és postai mérlegeket. 

 

A kirándulóknak Kolozár György, a gyűjtemény kiváló ismerője mutatta be az eszközöket. A döröskei polgármester asszonytól megtudtuk azt is, hogy ha jön a jó idő, egyre több a látogató a faluban. Nagyszombaton például különleges csoportot várnak, veterán autósok érkeznek hozzájuk, akik megnézik a település 13. században épült román stílusú templomát. Az Árpád-kori épület után a mérleggyűjtemény lesz a következő állomás, végül a döröskei szőlőhegyen fejeződik be a program.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában