Rendezvény

2022.04.08. 18:35

Két év kényszerszünet után ismét Herényi Virágút Szombathelyen, módosított útvonalon rendezik meg

vaol.hu

Fotó: Unger Tamás

A Herényi Kulturális és Sportegyesület közleményben arról tájékoztatták lapunkat, hogy 2022. április 23-24-én – 2 év kényszerű szünet után, módosított útvonalon  - már 18. alkalommal rendezik meg a Herényi virágútat, mely Magyarországon egyedülálló módon - a  kb. 1 km² -en elhelyezkedő - több mint  20  helyi virág és dísznövény kertészet és vállalkozás bemutatkozása és vására. 

 

A rendezvény különlegessége, hogy Szombathely herényi - kámoni városrészében a kiállító és portékáit kínáló  kertészek többsége egy összefüggő útvonalon illetve közvetlen közelében lakik vagy a telephelye van itt, tehát mindenképpen kötődik ehhez a területhez.

 

A virág és kézművesek kirakodóvására mellett, különböző kulturális élményekkel is gazdagodhatnak a rendezvényre látogatók. Bemutatkozási lehetőséget kapnak Vas Megye helyi kulturális értékeinek megőrzésén munkálkodó művészeti csoportok, illetve helyi zenekarok is. Sokszínű, minden korosztály számára érdekes programkínálat várja az érdeklődőket, többek között fellép a Sipőcz Band, Danics Dórával kiegészülve, lesz Okoskutya trükkbemutató, illetve látványos műsorral készül a Stihl Timbersport favágó csapata is. 

 

Idén bemutatkozik egy új helyszín a Virág-Zene-Gyermekudvar, ahol a gyermekeket lovaglási lehetőségekkel, ládavasúttal, bohócprodukciókkal, ugráló várral, kézműves foglalkozásokkal és egyéb meglepetésekkel várják a szervezők. Illetve ezen a helyszínen található meg a HANGÁR Terasz is, ahol a Capito Gitárklub színes zenei programjai várják az érdeklődőket. 

 

A rendezvény ideje alatt sűrített buszjáratok fognak közlekedni, Herény és a vasútállomás között. A szervezők arra kérik a Virágútra kilátogató közönséget, hogy lehetőségeikhez mérten hagyják otthon a gépjárműveiket és a rendezvényt tömegközlekedéssel, illetve kerékpárral közelítsék meg.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában