Dolgoznak a megoldáson

2022.04.05. 19:29

Koronavírus Ausztriában: még nem tudni, miként hosszabbítják meg a zöld útleveleket

Az elkövetkező hetekben és hónapokban több ezer zöld útlevél jár le Ausztriában a háromszoros oltás ellenére. Jelenleg nem világos, hogy az útlevelek automatikusan megújulnak-e, vagy lesz-e más megoldás. A negyedik oltást nem javasolják.

magyarok.orf.at

Forrás: magyarok.orf.at

A zöld útlevelek a harmadik oltást követően kilenc hónapig érvényesek. Ausztriában több mint 800 ember számára ez az időszak már április végén véget ér, közel 4000 ember számára május végén, és mintegy 70 000 ember számára június végén. Még nem világos, hogy mi lesz ezekkel az emberekkel. Az Egészségügyi Minisztérium jelenleg dolgozik a megoldáson. Ezt a következő hetekben fogják bemutatni. A negyedik oltásra azonban nincs ajánlás - írja a magyarok.orf.at.

 

Mindazok számára, akik nyári vakációt terveznek, némi megnyugtatásként azt mondják, hogy elvileg azoknak az embereknek, akik három oltással rendelkeznek, szabadon mozoghatnak az EU-ban. A burgenlandi Corona válságstáb szerint még mindig a szövetségi kormánytól várják a tisztázást, és remélik, hogy minél hamarabb megoldást találnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában