Páratlan környezetben

2022.04.25. 07:00

Krieg Ferencnek táblával állítottak emléket a Szajki-tavaknál

Páratlan természeti környezetben, a Szajki-tavak ötös és hatos gátjánál leplezték le azt az emléktáblát, amelyet Krieg Ferenc festőművész tiszteletére készítettek.

Tóth Judit

Az emléktáblát Dénes Károly és Majthényi László leplezte le

Forrás: Szendi Péter

Az emléktábla ötletgazdája, Dénes Károly, a néhai festőművész barátja az ünnepségen így fogalmazott: Krieg Ferenc tájképeinek jó része a Szajki-tavaknál készült. Az amúgy Szombathelyen élő festőművész beleszeretett ebbe a tájba, olyannyira, hogy nyarait a tavaknál töltötte. 

Minden évszakban hihetetlen színgazdagsággal és vad, energikus ecsetvonásokkal elevenítette meg ezt a környezetet. De nemcsak festői munkássága miatt emlékezünk jó szívvel Feri bácsira, hanem viccei, szójátékai miatt is, amelyek ihletői a mindennapi élet viselt dolgai voltak – mondta. Az avatóünnepségen részt vett Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke is, aki saját keretéből járult hozzá az emléktábla elkészüléséhez. A tábla az alsóújlaki Balázs Béla munkája, a talapzathoz a kőtömböt Óvári Sándor biztosította. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában