Évek óta húzódó probléma

2022.04.07. 09:00

Lakossági fórumon vitatták meg a Stromfeld lakótelep parkolási gondjait

Bokányi Adrienn, a körzet önkormányzati képviselője, a város költségvetésért felelős tanácsnoka uniós forrásokból oldaná ezt meg.

Vas Népe

Autók a Stromfelden

Forrás: Cseh Gábor

Évek óta húzódó, máig megoldatlan probléma, hogy a Stromfeldre késői órákban hazatérők nehezen találnak már otthonuk közelében parkolóhelyet. Korábban felvetődött, hogy a tömbházak mögött, a sportpályák melletti részen lévő beépítetlen területet lehetne parkolásra használni – akkor az ott élők inkább a zöldterület megtartására szavaztak.

 

 Jelenleg nincs más lehetőség, mint hogy a négy félkörívet, a garázssornak a két végében lévő egy-egy zöldterületet átterveztetik parkolóvá. Ehhez a tervek elkészültek, és az engedélyeztetési folyamat is lezajlott. Egy előzetes költségbecslés is készült: eszerint bruttó 62 millió forintba kerülne a beruházás a négy félkörív vonatkozásában.

 

 Jelenleg azonban erre forrása nincs Szombathelynek – tudtuk meg a költségvetésért felelős tanácsnoktól. A városvezetés arra számít, hogy a következő uniós ciklusban lesznek olyan területfejlesztési programok, amikre pályázhatnak majd. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában