Bővülés

2022.04.06. 07:00

Már készül az új szárny a Szombathelyi Evangélikus Diakónia Központjához - fotók

Már állnak a falai a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ új épületszárnyának a Középhegyi úton. A több mint ezer négyzetméteres, a kor igényei szerint kialakított helyszínen ötven fogyatékkal élő lakó ellátásáról gondoskodnak majd.

VN

Menyesné Uram Zsuzsanna diakóniai lelkész kérte Isten áldását a beruházásra

Forrás: Cseh Gábor

Korábban lapunk is beszámolt róla, a Falco Zrt. mintegy 750 millió forintért megvásárolta az önkormányzattól a Kolozsvár utcai hajléktalanotthon, illetve az egykori sporttelep területét. Ebből 550 millió forintot a város a Johanneum épületének bővítésére fordíthatott. Az önkormányzat egyúttal megállapodott a Magyarországi Evangélikus Egyházzal és a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központtal, hogy átadja számukra a szociális szolgáltatások egy részét. Később kiderült, további források bevonására lesz szükség. 

 

Ekkor a forgácslapgyártó vállalat bejelentette: az alapítványon keresztül 70 millió forinttal és további 15 millió forintnyi tárgyi jellegű adománnyal segíti a beruházást. Éppen 155 napja, hogy ténylegesen is megkezdődtek a munkálatok – jelentette be Szabó Miklós, a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ intézményvezetője a keddi helyszínbejáráson. Első ütemben egy teljesen új épületrészt alakítanak ki, itt kap majd otthont – a jelenleginél jóval korszerűbb körülmények között – az intézmény ötven fogyatékkal élő lakója. A fejlesztés várhatóan május végig befejeződik. 

 

 

 

A beruházás második ütemében egy már meglévő épületszárnyat építenek át és újítanak fel. Szeptember 1-jétől a FÉHE Kft. által működtetett hajléktalanotthon szakosított szociális ellátásában részesülő lakóit helyezik itt el. A harmadik ütemben pedig a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat – Időskorúak Gondozóházának lakói számára alakítanak ki korszerű ellátási helyszínt, ők várhatóan jövő év elején vehetik birtokba az intézményt. A fejlesztés a város, az egyház, a diakóniai központ és a Falco Zrt. szoros szakmai és pénzügyi összefogásával valósul meg több mint 900 millió forintból mintegy 1888 négyzetméteren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában