Beruházás

2022.04.17. 07:00

Megújul a közvilágítás Őriszentpéteren

Az Őrség fővárosában új, modern, takarékosabb lámpatestekre cserélik a közvilágítás eszközeit. A beruházás nyolc év alatt megtérül.

Gyöngyössy Péter

Forrás: MW-archív

– Megújul a város közvilágítása. Április végétől már nem ezeket a megszokott, sápadt fényeket látjuk – tájékoztatott Őr Zoltán polgármester. – Biztosan lesz, aki bánja, hiszen megváltozik az esték, éjszakák hangulata, és az udvarokba is kevesebb fény szűrődhet be így, de szükségessé vált a fejlesztés. Örömmel jelentem, hogy hosszú előkészítő munka után elkezdődik a beruházás: 316 új, hazai gyártmányú, három különböző típusú LED-es lámpatestet szerelnek fel a régiek helyett Őriszentpéter teljes területén.

Ezzel ötvenszázalékos energia megtakarítást tudunk elérni, ami spontán finanszírozza a beruházásra felvett 22 millió forint hitelt a nyolcéves futamidő alatt. A munkák a körforgalomtól négy irányban kifelé haladva zajlanak, naponta két-négy emelőkosaras autó dolgozik körülbelül 8-tól 17 óráig. 

Útlezárások a munka okán nem várhatók, csak a szűkebb szeri utakon okozhat a kivitelezés némi kellemetlenséget. Egy-egy világítótest kicserélése legfeljebb 15-20 percig tart. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában