Megismételt siker

2022.04.29. 14:00

Nyertek a robotprogramozó csapatversenyen

Megismételték tavalyi sikerüket, csak most a 7–8. osztályosok kategóriájában: az idén is első helyezett lett a Horváth Mihály–Vincze Bence páros a XIII. Robotprogramozó Országos Csapatversenyen.

Vas Népe

Első helyezett csapatok – balról Vincze Bence és Horváth Mihály az oklevéllel

A Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium 13. alkalommal szervezte meg a robotprogramozó versenyt, amelynek második – döntő – fordulóján harminc általános iskolás csapat mérte össze tudását. Misi az Oladi Általános Iskola, Bence a Zrínyi Ilona Általános Iskola tanulója – a Future Generation Club színeiben indult Dirty Blocks formációjuk a 7–8. évfolyamosok közül a legjobb teljesítményt nyújtotta. A fiataloknak a helyszínen nyolcvan percük volt a Mindstorms EV3 robotok programozására, méghozzá rapid rendszerben.

 Egy előre elkészített pályán útvonalkövetési, robotprogramozási és akadálypálya jellegű feladatokat oldottak meg úgy, hogy a szervezők az öt feladatból egyszerre csak egyet ismertettek a versenyzőkkel. A megoldásukra mindössze 10-20 perc állt rendelkezésre, utána kellett feltölteniük az elkészített programot a csapat versenyrobotjára. A robotra feltöltött programokat a zsűri előtt mutatták be. Bence és Misi kiválóan megoldották a feladatokat, sőt a főbíró külön megdicsérte őket az eredményhirdetéskor. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában