Tájékoztattak

2022.04.06. 08:00

Sajtóreggeli a Berzsenyi-könyvtárban - Virágút, túra, fesztivál - fotók

A civil egyesületek már készülnek a tavaszra programjaikkal – sajtóreggelit tartva a Berzsenyi-könyvtárban tájékoztattak tegnap.

Hartyányi Gabriella

Sajtóreggelin tájékoztattak a civilek programjairól

Forrás: Unger Tamás

Gombos Kálmán, a Vasi Vándorok Sportegyesület elnöke az április 23-i Pannon Alpok Teljesítménytúra rendezvényükről beszélt, ami a Kőszegi-hegység varázslatos, egyedi tájegységét hivatott bemutatni – 5, 10, 20, 30 vagy 42 kilométeres túrákra várják a résztvevőket. A rajt- és célállomás Kőszegen a Csónakázótónál lesz. Nagy Krisztina, a Hegypásztor Kör és a Magyarországi Tájházak Szövetségének munkatársa szerint a Nyitott tájházak napja április 23-án Szent György napjához kötődően teremt alkalmat arra, hogy tájházaink a figyelem középpontjába kerüljenek. 

 

Meskó Krisztián titkár a Táplánszentkereszt Kultúrájáért Egyesület részéről az idén már nagykorúvá vált Vasfilm 18 – Vas megyei függetlenfilm-fesztivált ajánlotta a mozgókép szerelmeseinek. A filmvetítések április 22–24. között zajlanak majd Vépen. Szombathelyen április 23– 24-én ismét megrendezik – immár 18. alkalommal – a herényi virágutat – az a pandémia miatt sajnos két évig elmaradt. Szekér Tamás, a Herényi Kulturális és Sport Egyesület elnöke hívta meg az érdeklődőket, idén módosított útvonalon és egy új helyszínen is várják a részt vevőket. Kiss Gábor Boldizsár, az MMIK intézményvezetője szólt arról, hogy pénteken indul az Énekel a dísztér programsorozat, amivel a kó ruséneklést népszerűsítik. Vasárnap pedig újabb családi napot rendeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában