Figyelem!

2022.04.07. 12:46

Statiszták jelentkezését várják a Brenner-filmhez

Április 9-én, szombaton a Szalézi-templomban forgatják a Brenner János atya életéről szóló Legyetek szeretettel! című filmsorozat temetési jelenetét. A filmes stáb statiszták jelentkezését várja.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

Szilágyi Andor rendező hangsúlyozta,hogy közel ötszáz statisztára lenne szükség, hogy megteljen a Szalézi-templom. 

 

- A meggyilkolt rábakethelyi káplán temetését 1957. december 18-án tartották, akkor a megyéből mindenhonnan jöttek a szertartásra. Szeretnénk, ha a forgatás is telt ház előtt zajlana - mondta a filmrendező, aki abba is beavatott, hogy már pénteken felállítják a ravatalt a templomban, kihelyezik koporsót és a koszorúkat, természetesen mindent az ötvenes évek hangulatában. 

 

A filmben Bellus Attila színész alakítja Kovács Sándor püspököt, aki Brenner János temetési szertartását vezette 65 évvel ezelőtt. A szombati forgatáson teljes terjedelmében elhangzik Kovács püspök egykori gyászbeszéde. 

 

A forgatásra délelőtt fél tíztől lehet gyülekezni, a tényleges munka 11 órakor kezdődik és nagyjából másfél órát vesz igénybe. A lelki ráhangolódást dr. Székely János megyéspüspök, Brenner János testvére, Brenner József atya, Csány Péter, a Szalézi-templom plébánosa, Bodorkós Imre szentgotthárdi plébános és a Győri Szeminárium egy hallgatója segíti néhány percben. 

 

A filmes stáb a statisztáktól korhű gyászruhát kér. Férfiaknak sötét öltönyt, fehér inget, nyakkendőt, szövetnadrágot, szövetkabátot, ünneplő fekete cipőt és fekete sálat javasolnak, a hölgyeknek régies fekete szövet szoknyát, fekete pulóvert, kardigánt vagy szövetkabátot, fehér blúzt, szövetruhát, testszínű vagy fekete harisnyát, fekete cipőt és fekete sálat vagy kendőt ajánlanak. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában