Közösen a biztonságunkért

2022.04.27. 07:00

Súlyos vonatbaleset Celldömölkön - Videón mutatjuk a diákokat szállító autóbusz mentési gyakorlatát

Újabb vonatbaleset történt Celldömölkön – Szerencsére ezúttal ez egy gyakorlat volt.

Katasztrófavédelem

Forrás: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Mint arról portálunkon beszámoltunk, ez a komoly baleset ezúttal szerencsére csak a képzelet szüleménye, és mindössze a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a MÁV Zrt. közös katasztrófa-felszámolási együttműködési gyakorlatának forgatókönyve szerint történt meg.

A Katasztrófavédelem a közösségi oldalán azt írta, a feltételezés szerint a helyi vasúti átjáróban egy vonat és egy diákokat szállító, különjáratú autóbusz ütközött össze. A felborult buszt a vonat ötven méteren keresztül tolta maga előtt. A mozdonyvezetőnek nem esett baja, de a busz sofőrje és mind a tíz diák megsérült. Több fiatal kizuhant a járműből, és sokkos állapotban kószált a vágány melletti füves, bokros területen.   

A mentésben résztvevők feladata a sérültek mentése volt, emellett fel kellett kutatniuk a különböző helyeken lévő diákokat. 

A videó ITT érhető el >>

A gyakorlatot sikeresen végrehajtották:

- a celldömölki önkormányzati, valamint a sárvári, a pápai, a szombathelyi és a körmendi hivatásos tűzoltók

- a Kráter Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület

- az Országos Mentőszolgálat

- a Magyar Vöröskereszt

- a Celldömölki Járás Kemenesalja Mentőcsoport

Magyarországon az év eleje óta több mint harminc vasúti baleset történt, közülük több súlyos. A legemlékezetesebb eset április ötödikén, Mindszenten volt, ahol öt ember halt meg. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában