Ítélet

2022.04.13. 15:17

Szóváltás után ököllel ütötte az ágyán fekvő cellatársát az egyik rab a szombathelyi börtönben

A Szombathelyi Járásbíróság súlyos testi sértés bűntette miatt 1 év 6 hónap börtönre ítélt egy többszörös visszaeső vádlottat azzal, hogy feltételes szabadságvesztésre nem bocsátható. Kötelezte továbbá 142.782 forint bűnügyi költség megfizetésére.

vaol.hu

Forrás: VN-archív

A tényállás szerint – a más ügyben jogerős szabadságvesztését töltő – vádlott 2020. augusztus 25-én 21 óra körül a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet egyik zárkájában előzetes szóváltást követően az ágyán fekvő sértettet ököllel egyszer megütötte, aki a bántalmazás következtében az orrcsont elmozdulás nélküli törését szenvedte el, amely sérülés nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülés, tényleges gyógytartama 3 hét - írja a Szombathelyi Törvényszék. 

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész a kiszabott szabadságvesztés súlyosítása, míg a vádlott és védője bűncselekmény hiányában való felmentés érdekében jelentett be fellebbezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában