Rendkívüli ülés

2022.04.15. 10:01

Több hely az árusoknak - Pályázatokról is tárgyaltak a körmendi képviselők

Ülésezett a körmendi képviselő-testület. A rendkívüli ülésen tíz napirendi pontot tárgyaltak legutóbb. A képviselők egyebek mellett döntöttek a város helyi építési szabályzatának módosításáról, több pályázat beadása, így a piac bővítése is témát adott.

Markó Petra

A körmendi piac bővítése is szóba került

Forrás: VN-archív

Fotó: Jambori Tamas

Pályázatot írt ki ugyanis a Belügyminisztérium önkormányzatok rendkívüli támogatására, a települési önkormányzatok működőképessége megőrzésére, illetve egyéb, a feladataik ellátását veszélyeztető helyzet elhárítása érdekében. Az ezzel kapcsolatos előterjesztést múlt heti ülésükön a képviselők egyhangúlag fogadták el. 

A város egyébként tavaly mindkét alkalommal támogatáshoz jutott, összesen mintegy 141 millió forint értékben. Döntés született a rendkívüli ülésen több TOP pluszos forrás kapcsán: pályázik a város az egészségügyi alapellátás infrastruktúrájának a fejlesztésére. Ezzel a felnőtt háziorvosi és fogorvosi rendelők korszerűsítését célozzák meg. Szintén egy pályázati forrás adhat lehetőséget a Bástya és a Vida József utcák közötti útszakasz felújítására. 

A pályázat benyújtását minden képviselő egyhangúlag támogatta. A piac bővítése kapcsán azonban már nem volt teljes egyetértés a városatyák között. Az előterjesztésben elhangzott: több vállalkozó is jelezte, hogy szeretne megjelenni az épületben, ha lenne még hely, így 150 négyzetméteres területtel bővítenék azt, ha sikeres lesz az önerőt sem igénylő pályázat. A benyújtást 10 igen, 2 tartózkodás és 0 nem szavazat mellett fogadták el a városatyák. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában