Vádemelés

2022.04.11. 16:00

Több mint félmillió forint kárt okozott a vasi férfi, aki hitelre vásárolt elektronikai termékeket, csak éppen a törlesztőrészleteket nem akarta fizetni

Több száz ezer forint kárt okozott a férfi, aki részletre vásárolt elektronikai cikkeket, de a törleszteni már a szerződéskötés pillanatában sem állt szándékában. Az így összejött kárt banki tartozásának hanyagolásával tovább növelte. Vádat emeltek ellene.

vaol.hu

Forrás: Pixabay

A Vas Megyei Főügyészség közleményben tájékoztatta lapunkat arról, hogy a Szombathelyi Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2018 áprilisában és májusában, egy szombathelyi műszaki áruházban úgy vásárolt részletre elektronikai termékeket, hogy azok törlesztőrészletének megfizetése már a kölcsönszerződés megkötésekor sem állt szándékában, és arra lehetősége sem volt. Ugyanígy 2018 májusában, egy szombathelyi bankban a folyószámla hitelkeretének felemelését is igényelte, a hitelkeretet kimerítette, a tartozását azonban nem törlesztette. A csalással összesen 584.000 Ft kárt okozott. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában