Rendkívüli

2022.04.03. 16:59

Újra kellett éleszteni egy idős választópolgárt a szomszédos megyében

Rendkívüli esemény történt Nagykanizsán.

zaol.hu

Forrás: VN-arcív

Fotó: Horváth Balázs

A szavazóhelyiségben egy idős férfi választópolgár, aki a szavazólapját még nem vette át, sorban állás közben rosszul lett és összeesett. A sorban várakozó orvos végzettségű választópolgár kezdte meg segítséggel az újraélesztést.
 

A bizottság egy tagja értesítette a szomszédos épületben lévő Katasztrófavédelmi Kirendeltséget. A választópolgár rokona hívta a mentőszolgálatot. A Katasztrófavédelem munkatársai átvették az újraélesztést a mentők megérkezéséig. 10.50 perctől 11.45 percig az SZSZB a szavazást felfüggesztette. A Katasztrófavédelem kiérkezésétől az OMSZ intézkedésének végéig a bizottság a szavazóhelyiségben volt. A választópolgárok a szavazóhelyiség előtt tartózkodtak. Mivel az urnák és a szavazással kapcsolatos minden irat a teljes intézkedés alatt az SZSZB látókörében volt, azokat zárolni nem kellett. A szavazás 11.45-től folytatódott - közölte a zaol.hu a valasztas.hu nyomán. 

 

Kiemelt képünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában