Guinness-rekord lehet

2022.05.20. 20:49

418 diák táncolt együtt Szombathelyen - Fotókkal

Hartyányi Gabriella

Forrás: Unger Tamás

Szombathely Pénteken pontban 12 órakor dr. Nemény András polgármester sípszava indította el Szombathely Főterén a Guinness-rekordra készülő Quadrille Európai Táncfesztivált. Az AGORA Savaria Nonprofit Kft. két év kihagyás után ismét megrendezte a rekordkísérletet.
A Guinness-rekord nyilvántartásai alapján ez a rendezvény a legnagyobb az egy időben előadott szinkrontánc kategóriában, amihez hat ország 31 városa csatlakozott. A tánc az ezekben a napokban érettségizőknek szól. Iskolatársaik adják elő a közismert négytételes francia négyes táncot Johann Strauss Denevér című zenéjére.

A 418 diák Rimányi Judit táncpedagógus által betanított koreográfia szerint keringett. Az ötletgazda a Szlovéniai Táncegyesület Maribor. Kezdeményezésükre 2005-ben indult a fiatalok lendületére, vállalkozó kedvére építő fesztivál.
A quadrille-bemutató kizárólagos magyarországi helyszíne minden évben Szombathely. Évről évre szinte valamennyi helyi középiskola és egy általános iskola is képviselteti magát. A hitelesítés érdekében kétszer táncolták el a fiatalok a francia négyest, amit két kamerával vettek fel. A felvételek alapján a szakemberek július közepén fogják eldönteni, sikerült-e rekordot dönteniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában