Hetven alkotás érkezett

2022.05.08. 18:00

A 9. Savaria Filmszemle, teremavatóval

Május 11–13-a között kilencedik alkalommal rendezik meg a Savaria Filmszemlét és Konferenciát. A hetven versenyalkotás mellett vászonra kerül a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronról készült dokumentumfilm és a Psyché is.

Cseh-Egyed Bernadett

Lovass Tibor elnök

Forrás: Cseh Gábor

– A film az a művészeti ág, amely képes az összes más művészeti ágat megjeleníteni, azokhoz kötődően ismereteket és érzelmeket közvetíteni – fogalmazott Lovass Tibor, a szervező Savaria Filmakadémia Egyesület elnöke. Ezúttal építészet, formatervezés és kulturális örökség kategóriában hirdették meg a szemlét, hetven alkotás érkezett. Mayer Rudolf, a Savaria Filmszemlének otthont adó Agora – Savaria Filmszínház igazgatója a sajtótájékoztatón bejelentette: a mozi nagytermét a márciusban elhunyt Hildebrand István Kossuth- és Balázs Béla-díjas operatőrről, filmrendezőről, a nemzet művészéről nevezik el, a névadó ünnepséget május 13-án, a filmszemle díjátadó gálája előtt tartják. A konferencián szó lesz a filmszakma helyzetéről, találkozóra hívták a régiós filmszemlék szervezőit. További részletek a savariafilmszemle.hu oldalon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában