Bemutató és szakmai előadás

2022.05.05. 09:00

A Kokasmódszerről Vépen

A jó gyakorlatok sorában Kokas Klára zenepedagógus és zenepszichológus zeneközpontú komplex művészeti módszeréről tartott bemutatóórát és szakmai előadást Bodáné Szabó Andrea, a Hatos-iskola ének-zene tanára.

VN

Bodáné Szabó Andrea a gyerekekkel

Forrás: VN/Hatos-iskola

Az iskola aulájában elhelyezett színes, bőr ülőalkalmatosságok, padok, hifi, projektor és az ablakok előtt a gyermekek festményeiből készült kiállítás jelezte, hogy fontos esemény készülődik. A boldog iskola pedagógusai és a bemutatóórán részt vevő gyermekek szülei nagy szeretettel fogadták az 1–2. osztályos diákokból álló Kokas-csoportot. Felcsendült a Kis kece lányom, és elkezdődött a névéneklő improvizatív játék a magyar népdal dallamára. A dramatikus zenei játék csúcspontján a „pillangókapun”, „hattyúkapun” átbújó gyerekek a Nyisd ki, Isten, kiskapudat című dallal elcsendesedve, nagy belső figyelemmel várták Händel g-dúr concerto grossójának allegro tételét, amire egyéni és csoportos táncimprovizációkat mutattak be. Szívvel és örömmel táncoltak, meséltek. Az óra befejezéseként Bodáné Szabó Andrea a Két szál pünkösdrózsát énekelte, amibe a gyerekek is bekapcsolódtak. A padlóra megint kényelmesen letelepedve búcsúztak a színes zeneórától, amit szakmai előadás követett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában