Aláírták

2022.05.07. 18:00

A lengyel Elblag Szombathely tizenhetedik testvérvárosa - fotók

Testvérvárosi megállapodást kötött a lengyelországi Elblag és Szombathely városa. Az erről szóló szerződést a települések polgármesterei pénteken írták alá.

Vas Népe

Szerződés: Witold Wróblewski és dr. Nemény András

Forrás: Cseh Gábor

– Lengyelországgal közös a történelmünk, de összeköt bennünket a jelen is – fogalmazott köszöntőjében dr. Nemény András, Szombathely polgármestere. Elmondta: ezzel a megállapodással tovább bővült Szombathely családja, Elbląg a megyeszékhely tizenhetedik testvérvárosa. Szerinte a kapcsolat szorosnak és gyümölcsözőnek ígérkezik. – De ahhoz, hogy a magból szép virág legyen, sokat kell öntözni – vont párthuzamot. 

Witold Wróblewski, Elbląg polgármestere reményét fejezte ki, hogy a pandémiás időszak enyhülésével kezdetét veheti a tényleges együttműködés. Ennek szimbólumaként átadta a város zászlaját dr. Nemény Andrásnak. Konkrét terveket is említett: elsősorban a kultúra és az edukáció területén szeretnének közösen dolgozni. Az ünnepélyes szerződésaláíráson ott volt őexc. Sebastian Kęciek, a Lengyel Köztársaság nagykövete és Andrzej R. Kalinowski konzul is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában