Két osztály, két kőris

2022.05.27. 07:00

A sárvári katolikus iskola végzősei faültetéssel búcsúznak

A katolikus iskola végzős diákjai hagyományteremtő módon idén második alkalommal ültettek kőrisfákat a Sárvár Aréna melletti parkos területre.

Pajor András

Most már hagyomány: a 8. osztályosok fát ültettek a Sárvár Aréna mellett

Forrás: Pajor András

Az Ültess fát, ha a jövőt építed címmel megtartott búcsúzó rendezvényen a Szent László Katolikus Általános Iskola két nyolcadikos osztálya egy-egy magas kőrist ültetett a tavaly odakerült első két fa mellé. Az ünnepség kezdetén a diákok műsort adtak, majd az osztályközösségek lapátot, ásót és öntözőkannát ragadtak. 

Az ültetésben szakmai segítséget nyújtott a végzősöknek Monostori Miklós, a Sárvári Erdészeti Igazgatóság nyugalmazott vezetője, és Török Miklós, a Sárvári Környezetvédő és Természetbarát Egyesület képviselője. Szőkéné Németh Ibolya, aki 2021- ben osztályfőnökként szervezője volt az első faültetésnek is, elmondta: az idén valóban sikerült a hagyomány rangjára emelniük a kezdeményezést. 

Miután a két fát gondosan elültették, a nyolcadikosok felhelyezték rájuk az osztályok névtábláit. Az eseményen közreműködtek a Szent Piroska Katolikus Óvoda kis óvodásai is, akik virágos szalagot kötöttek a fákra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában