Szép gondozott porta

2022.05.08. 17:00

A Virágos Bükért mozgalom működik - fotók

Kiosztotta idei díjait a Büki Városvédő és Szépítő Egyesület, amely a Virágos Bükért mozgalom gondozását vállalta az önkormányzat támogatásával.

Vas Népe

A díjátadáson Prófusz-Várkonyi Regina Zentével és Pankával, valamint Hauer Lászlóné

Forrás: HB

A virággal díszített kerámiatábla annak jár, aki szépen, gondozottan, tisztán, rendben tartja a portáját – derült ki Tóth Gyuláné egyesületi titkár beszédéből. A versenyt 2007 óta hirdetik meg, 2017 óta adnak díjakat, eddig 48 díjazott van a városban. Németh Sándor polgármester a köszöntőjében úgy fogalmazott, a településen minden harmincadik ház kiérdemli ezt az elismerést. Azzal, hogy az emberek odafigyelnek a környezetükre, nemcsak a saját portájukat szépítik, hanem a városképet is, vagyis a közösség javáért is tesznek. Köszönetet mondott az egyesületnek a lebonyolításért, a helyi óvodásoknak pedig a szép műsorért. 

A gyerekek virágos dalt énekeltek, virágtündérről szóló verset mondtak, és színes szalagokkal zenés körtáncot jártak. Kerámiatáblát kapott a Petőfi Sándor utca 24. szám alatt lakó Hauer Lászlóné, a Kossuth utca 85. számú ház gondját viselő Király Lajos, valamint a Tavasz utca 15. számú portáért Prófusz-Várkonyi Regina, aki a gyermekeivel, Zentével és Pankával érkezett az ünnepségre. A Büki Városvédő és Szépítő Egyesület harminc esztendős, a Virágos Bükért mozgalom a titkárának, Tóth Gyulánénak a „gyermeke”, aki nyugdíjba vonulása előtt olyan céget működtetett huszonegy éven át a férjével együtt Bük parkosítására, virágosítására, amit aztán megvett a város. A település gondozását mindig magáénak érezte, és a tavaly Covidban elveszített férje nélkül is viszi tovább a szépítés ügyét. A büki városvédő egyesületben ehhez remek társai vannak, valamenynyien ugyanazért a célért dolgoznak a közösség érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában