Jobb életminőség

2022.05.20. 20:00

Átadták az új szolgálati gépkocsit - Az orvosi ügyelet a Répcemente térség településeinek lakóit látja el

Átadták az új orvosi ügyeleti szolgálati gépkocsit csütörtökön a Répcementi Önkormányzati Társulás ülése után.

Vas Népe

Dr. Németh Sándor polgármester átadta az ügyeleti kocsi kulcsát Tájmel Jánosnak

Forrás: Unger Tamás

Az ülésen elfogadták a társulás 2021-es évi zárszámadását, amelyet 122 millió 176 ezer 917 forint bevétellel és 105 millió 469 ezer 765 forint kiadással, illetve 16 millió 707 ezer 152 forint pénzmaradvánnyal terjesztettek elő. A Répcementi Önkormányzati Társulás a tagjai részére a társulási megállapodás szerint a központi hétközi és hétvégi orvosi ügyelet, a védőnői és a családsegítési, gyermekjóléti feladatokat és a belső ellenőrzési feladatokat látja el. A belső ellenőrzést külső vállalkozó megbízásával biztosítják. A társulás tizenöt embert foglalkoztat, a munkaszervezet feladatait pedig a Büki Közös Önkormányzati Hivatal látja el.

 Dr. Németh Sándor, Bük polgármestere köszönetet mondott a társulási tanácsnak a munkájáért; összegezve, hogy a nehéz 2021-es esztendő után mégis lehetőséget biztosított arra, hogy a régi, erősen megviselt ügyeleti gépjárművet lecseréljék, és hasonló típusú újat vásároljanak. Hétmillió-százötvenezer forintos beruházás volt, az autót az ünnepélyes átadásra már levizsgáztatták a kék villogóval, és felmatricázták a megkülönböztető jelekkel. 

– Bízunk abban, hogy az új gépjármű az orvosok, egészségügyi szakdolgozók, gépkocsivezetők munkakörülményeit jelentősen javítja, biztonságosabbá teszi, és elősegíti a betegek gyorsabb elérhetőségét, ellátását – fogalmazott a kormányablak mögötti udvaron tartott beszédében a polgármester. Dr. Tóth Ágnes jegyzőtől megtudtuk: a központi orvosi ügyelet a Répcemente településeit látja el, így Bő, Bük, Csepreg, Chernelházadamonya, Gór, Iklanberény, Lócs, Mesterháza, Nagygeresd, Nemesládony, Sajtoskál, Simaság, Tompaládony, Tormásliget, Tömörd tartozik a körzethez. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában