Kórustalálkozó

2022.05.15. 07:40

Baráti kórusok a balogunyomi találkozón

Négy kórus mutatkozott be a Bel Canto Énekegyüttes szombati kórustalálkozóján. Az egyesített kórus a Dona nobis pacem ismert békekánont adta elő.

BTK

Fotó: © Cseh Gábor

„Az ének szebbé teszi az életet, az éneklő másokét is” – Kodály Zoltántól idézve köszöntötte kórustársait és a vendégeket a Sényi-kastélyban Szombath Istvánné Margit. Tarsoly Alfonz polgármester beszédében a települések életében az összefogás fontosságát és erejét hangsúlyozta. Ezáltal történhetnek csodák: az például, hogy a pandémia után megvalósulhatott a már tavalyra, a Bel Canto alakulásának 10. évfordulójára tervezett kórustalálkozó. – Valóban a legszebb hangszer az emberi hang, és amikor sok ember együtt összhangzóan énekel, a kórusmuzsika a zene csúcsa – mondta dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, majd a balogunyomi kórus közösségépítő munkáját méltatta. A házigazda nevében Dugmonitsné Szabó Éva nyitotta meg a találkozót. A Jáki Nagy Márton Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola Gyerekkórusa, a Körmendi Vegyeskar, a Szombathelyi Pedagóguskórus, utolsóként a Bel Canto Énekegyüttes lépett színpadra. Az összkar a békéért énekelt. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában