Ma kerékpárral, holnap autóval

2022.05.21. 07:00

Bicikli nyergében, biztonságosan - Főként a KRESZ ismeretét tesztelték - fotók

A hagyományokat őrizve pénteken rendezte meg a „Ma kerékpárral, holnap autóval” Közlekedési, Katasztrófavédelmi, Elsősegély- és Környezetvédelmi versenyt a Reményik-iskola. Ezúttal kilenc csapatban négynégy tanuló mérte össze tudását, ügyességét.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Unger Tamás

Fotó: -------------------

Tesztsor kitöltésével kezdődött a megmérettetés, majd különböző feladatok várták a gyerekeket az egyes állomásokon. Volt, ahol „részeg szemüveggel” kellett végigmenni a pályán, máshol a közlekedési táblákkal kapcsolatos ismereteikről adhattak számot, míg a katasztrófavédelem közreműködésével teljes menetfelszerelésben a kúszófolyosót is kipróbálhatták az iskolások. Az ügyességi pályán, amelyet kétkerekűvel kellett teljesíteniük a versenyzőknek, szlalom, sarokfordító billenő- és rázópad, valamint sávváltás színesítette a feladatokat.

– Legfontosabb célunk, hogy népszerűsítsük a KRESZ ismeretének fontosságát ebben a korosztályban – hangsúlyozta Nagy-Szabó Viktória szervező. Hozzátette: ezt a célt szolgálja az is, hogy a Reményik-iskola pedagógiai programjában szerepel a Bringaakadémia képzés. Sátory Károly, az intézmény igazgatója köszöntőjében hangsúlyozta: játsztva olyan tudást szerezhetnek a diákok, amelyet most gyalogosként és kerékpárosként, később pedig gépjárművezetőként is hasznosítani tudnak. A verseny apropóján rajzpályázatot is hirdettek a város iskolásai körében. Három témában – közlekedés, környezetvédelem, elsősegély – várták az alkotásokat. Ezek megtekinthetőek a Reményikiskola épületének aulájában, a legjobbakat díjazták is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában