Szombaton 18 órától az MMIK-ban

2022.05.06. 08:00

Életük a tánc: Szombathelyen jubilál az Ungaresca Senior

A (több mint) 30 éves Ungaresca Senior mutatja be Életünk a tánc című jubileumi műsorát az MMIK-ban május 7-én, szombaton 18 órától. Az esten fellép a nagy Ungaresca is, kísér a Boglya Népzenei Együttes.

Merklin Tímea

Szombaton ismét színpadon a seniorok: tartással, eleganciával, töretlen lelkesedésse

Forrás: VN/Ungaresca

Anno az Ungaresca Táncegyüttes 35 éves jubileumi műsorán volt táncosok is felléptek egy régebbi koreográfia (Pesovár Ernő: Táncok Szatmárból) bemutatásával. A próbák során született meg a gondolat, hogy jó lenne, ha többször is „összejönne” a régi közösség, és nem akkora terheléssel, de a technikai alapok felhasználásával évi egy-két táncot, koreográfiát bemutatnának. Horváth János Gedi támogatta az ötletet és elvállalta az „öreg” csapat irányítását.

 Így jött létre 1990-ben az Ungaresca Senior csoportja. Hetente tartanak próbákat, melyeken kezdetben a régi számokat elevenítették fel, majd koruknak és technikai lehetőségeiknek megfelelően új koreográfiákat is tanultak. Bemutatkoztak minden nagy Ungaresca-esten, résztvevői voltak a ShowtáncEurópa-bajnokságnak, ahol folklór kategóriában öt alkalommal is első helyen végeztek. A senior csoport 2020-ban ünnepelte harmincadik születésnapját, de a pandémia csak idén engedte meg a jubileumi műsor elkészítését, előadását. Kissé fogyatkozó erőnléttel, de kedvtelve, gyarapodó kilókkal, de változatlan lelkesedéssel viszik tovább, őrzik a hagyatékot, a magyar néptánchagyományt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában