Teltház előtt

2022.05.08. 13:00

Életük a tánc - Ungaresca jubileum az MMIK-ban

Az elvonási tünetek szülték meg az Ungaresca Senior Néptáncegyüttest harminckét évvel ezelőtt, jubileumi műsorukat szombaton tartották.

Budai Dávid

Az elmúlt 30 év metszetét adták a bemutatott koreográfiák

Forrás: Unger Tamás

  Az Ungaresca Senior Néptáncegyüttes szombaton tartotta jubileumi műsorát az MMIK-ban. A most 32 éves táncegyüttes, a járvány miatt elmaradt harmincéves kerek évforduló ünneplését is ezen a napon pótolta, természetesen teltház előtt. A színpadon látott koreográfiák az elmúlt három évtized metszettét adták, de a műsor gerincét az elmúlt tíz év legszerethetőbb táncai alkották. Elsőként Horváth János Gedi koreográfiáját, a Magyar nemzeti táncokat láthatta a közönség, akiket Korbacsics Tibor, a Nyugat Magyarországi Néptáncszövetség elnöke, a Senior Néptáncegyüttes alapító tagja köszöntött.

Felidézte, az Ungaresca egy újfajta felfogásban, magasabb művészeti kategóriába emelte a néptáncot, olyan minőséget hozott létre a színpadon, amit bárhol a világon bemutathattak. Azok a közösséghez tartozó fiatalok, akik már élethelyzetük változásával nem tudták tovább vállalni a heti rendszeres próbákat és fellépéseket, kénytelenek voltak kilépni a táncegyüttesből. Többségüket azonban nem eresztette a tánc, elvonási tüneteik jelentkeztek. Ezek az elvonási tünetek szülték meg 32 évvel ezelőtt az Ungaresca Senior Néptáncegyüttest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában