Közlekedés

2022.05.12. 09:29

Előzés végződött balesettel Vasvár közelében, felborult egy autó - fotók

Horváth Balázs

Forrás: Horváth Balázs

Csütörtökön reggel egy Suzuki Ignis személyautó haladt Vasvár felől Győrvár irányába, amikor a sofőr az előtte haladó két autó előzésébe kezdett. A Suzuki már a hátsó - szintén Suzuki - autó mellett haladt, amikor az előzött jármű vezetője is előzésbe akart kezdeni, de figyelmetlen volt és a mellette haladó jármű felé kormányozta a járművet. A Suzuki Ignis vezetője észlelte ezt, ezért balra rántotta a kormányt, hogy ne ütközzön a két jármű, de elvesztette uralmát a jármű felett és a bal oldali árokba hajtott, ami megdobta, majd az autó ezután visszacsapódott a jobb oldalra és felborult. A két jármű nem ütközött egymással. A vétkes autó vezetője a tükörben látta, hogy balesetet okozott, ezért azonnal félreállt és megpróbált segítséget nyújtani.

A balesetben vétkes Suzuki Wagon R+ vezetője kérdésünkre elmondta, hogy nagyon sajnálja, hogy balesetet okozott, bocsánatot kért a másik féltől. Hozzátette, hogy amikor el akarta kezdeni az előzést, belenézett a tükörbe, de ennek a holttere miatt nem látta az ekkor már a jármű mellett haladó másik autót.

A felborult Suzuki vezetőjét a mentők könnyű sérülésekkel a zalaegerszegi kórházba szállították. A mentés és a helyszínelés idején félpályán, rendőri irányítás mellett haladt a forgalom a 74-es főút érintett szakaszán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában