Emlékverseny

2022.05.14. 07:00

Gyógyszerészek estje és versenye Sárváron

A legjobb fiatal gyógyszerészek gyűltek össze az egész országból a vasi fürdővárosban, hogy részt vegyenek az 57. Rozsnyay Mátyás Emlékversenyen.

Pajor András

Fritzné dr. Németh Kata a megnyitón

Forrás: Pajor András

A háromnapos rendezvényen azon gyakorló, főként pályakezdő gyógyszerészek mérik össze tudásukat, akik munkájuk mellett vállalják valamilyen szakmai probléma tudományos igényű feldolgozását. A rendezvény résztvevőit házigazdaként Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke és Szabó Zoltán, Sárvár alpolgármestere köszöntötte.

 – A több mint félévszázados múltú szakmai versenynek Vas megye negyedszer, Sárvár pedig először adhat otthont – mondta el Fritzné dr. Németh Kata, a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Vas Megyei Szervezetének elnöke. 

– Az előadások témája jól mutatja a gyógyszerészi szakma sokszínűségét, amivel a betegellátást, gyógyszerészi gondozást jobbá tehetjük, és amely eredmények remélhetőleg beépülnek majd a jövő fiatal gyógyszerészeinek munkáiba is – fogalmazott prof. dr. Szakonyi Zsolt, a Szegedi Tudományegyetem dékánhelyettese, a bíráló bizottság elnöke. 

Versenyzőnek a gyakorlati gyógyszerellátásban dolgozó, különösen a kórházi-klinikai gyógyszerészet, valamint a gyógyszerészi gyakorlat egyéb területein, a gyógyszer-kereskedelemben tevékenykedő gyógyszerészek jelentkezhettek, 35 éves korig. A szakmai fórumon végül titkos szavazással döntenek a legjobb pályamunkáról, emellett a csaknem száz fővel zajló rendezvényen tartják meg az ötödik Vas Megyei Gyógyszerész-Estet is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában