Tanulmányi versenyek

2022.05.18. 15:00

Harminc csapat közt nyertek a Pofonosztók

A tehetséggondozás az egyik kiemelt tevékenysége az ELTE Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központnak, idén tavasszal is több országos és megyei tanulmányi versenyt szerveztek.

Merklin Tímea

Koósz Dániel, Kovács József, Mihályi Tamás és tanáruk

Forrás: SRPSZKK

A 11. SZErethető MAtematika megyei csapatversenyen 30 csapat (21 technikum és kilenc szakközépiskola) 90 diákja mérte össze tudását. A verseny a matematikát népszerűsíti a tantárgyi és a tantárgyhoz távolabbról kötődő, különböző szakmákhoz kapcsolódó ismereteken keresztül – tudtuk meg Kispálné dr. Horváth Mária igazgatótól. A csapatoknak öt olyan kreatív, gyakorlatias feladatot kellett megoldaniuk száz perc alatt, amelyek egyéni tudást és összehangolt csapatmunkát is kívántak. Eközben a pedagógusoknak Király Bernadett tartott szakmai programot Objektivitás a javítótanári gyakorlatban címmel. A csapatok arany, ezüst és bronz minősítéseket kaptak, továbbá a két kategória győztesei SZEMA-serleget. 

Minden résztvevő emléklapban és jutalomban részesült. A technikumi kategória győztese a VMSZC Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Technikum Pofonosztók csapata lett, míg a szakképző iskolai kategóriában a VMSZC Puskás Tivadar Szakképző Iskola Definiálhatatlanok nevű csapata végzett az első helyen. A verseny megvalósításában az ELTE SRPSZKK mellett Király Bernadett és Tóthné Nagy Emese matematikatanárok, valamint az előző verseny győztesei, a VMSZC Savaria Technikum és Kollégium és a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Vépi Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium oktatói és tanulói vállaltak főszerepet. A versenyt támogatta az ELTE SRPSZKK mellett a Vas Megyei Szakképzési Centrum, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, illetve Szombathely város kulturális, oktatási és civil bizottsága.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában