Óriási szerencse

2022.05.11. 15:53

Hideglelés a vasúti átjáróban a szomszédos megyében: két méterre állt meg az autótól a mozdony

Két méterrel az autó előtt meg tudott állni egy mozdonyvezető a paloznaki átjáróban május 10-én, így senki nem sérült meg - tudta meg a veol.hu Máté Alexandra Veszprém megyei rendőrségi szóvivőtől.

Kovács Erika/veol.hu

Forrás: Paloznaki Önkormányzat

Azt mondta, egy 26 éves tapolcai férfi közlekedett kisteherautóval Paloznakon, a Balaton utcában, a Zrínyi Miklós utca irányából a 71-es számú út felé május 10-én délelőtt, amikor ráhajtott a sínre a fehér vasúti jelzőlámpánál, majd hirtelen a sínen műszaki hibás lett az autója, ezért megállt az átjáróban - írja a veol.hu

A félsorompó közben letört, mert rácsukódott a műszaki hiba miatt megállt autóra. A tapolcai sofőr próbálta letolni az autót a sínről, de közben egy személyvonat érkezett Balatonfüred felől. A személyvonat vezetője időben észlelte az átjáróban álló járművet, így a mozdonyvezető az autótól két méterre meg tudott állni. 

A helyszínelés körülbelül két órán át tartott, a MÁV műszerésze már kicserélte a félsorompót. A Balatonfüredi Rendőrkapitányságon nyomozást rendeltek el a körülmények tisztázása érdekében.

Az átjáró egy jól belátható helyen van Paloznakon, valószínűleg ennek is köszönhető az eset szerencsés kimenetele. Czeglédy Ákos, Paloznak polgármestere a Veszprém megyei portál érdeklődésére azt mondta, nagyon örül annak, hogy nem történt baleset, illetve tragédia az átjáróban. 

Szabó Ferenc nyugalmazott mozdonyvezető a lap megkeresésére úgy vélekedett, miután az átjáró belátható helyen van, bizonyára időben észrevette a mozdony vezetője a síneken veszteglő járművet, és meg tudott állni. A mozdony fékútja ugyanis 600-800 méter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában